woensdag, juni 18, 2008

Voor de tweede keer ijsbeer op IJsland

Voor de tweede keer in korte tijd heeft IJsland bezoek gekregen van een ijsbeer. Dat meldt de nationale omroep RUV vandaag.

Een 12-jarig meisje zag de ijsbeer gisteren bij de boerderij van haar ouders aan de noordkust van IJsland. Het dier is vermoedelijk op een afgebroken ijsschots komen aandrijven vanuit Groenland, enkele honderden kilometers ten westen van IJsland.

Twee weken geleden dook in dezelfde streek ook al een ijsbeer op. Dat dier werd doodgeschoten door de autoriteiten, tot woede van dierenbeschermers.
18 juni 2008 10:46
Scherpschutters van de IJslandse politie hebben dinsdagavond een verdwaalde ijsbeer doodgeschoten. Het roofdier stormde "in paniek'' op een groep journalisten af, verklaarde een woordvoerder van de autoriteiten het ingrijpen.


Het dier had al de naam Ofeig gekregen, vrij vertaald: Hij die niet mag sterven. De ijsbeer is vermoedelijk op een afgebroken ijsschots komen aandrijven vanuit Groenland, honderden kilometers ten westen van IJsland.

Twee weken geleden dook in het noorden van IJsland ook al een ijsbeer op. Dat dier werd eveneens doodgeschoten door de autoriteiten, tot woede van dierenbeschermers. Het was eigenlijk de bedoeling Ofeig gevangen te nemen en terug te brengen naar Groenland, aldus de nationale omroep RUV dinsdag.

Bron: ANP

Geen opmerkingen: